|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Hozzávalók.
- 4 dkg porcukor,
- 2 tojássárgája,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 6 dl tej,
- 3 dl tejszín,
- 1 tojásfehérje,
- 1 dkg kakaópor.
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük. A csokit a tejjel felolvasztjuk, simára keverjük. A cukros tojássárgájába dolgozzuk a csokoládés tejet és a kakaóport. A tejszínt és a tojásfehérjét habbá verjük, majd ezeket is a krémhez adjuk. Folpackkal kibélelt formába töltjük, és egy-két fokon huszonnégy órán keresztül pihentetjük
-------------------------
Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Ám ha igazán jó mulatságra készülünk, készítsünk együtt mézekalácsházikót! A közös sütés igazi adventi esemény, nem is olyan nehéz, megmutatjuk hogyan a legegyszerűbb!
A mézeskalács tésztát előre készítsük el, jól dolgozzuk ki és csak utána kezdjünk neki a közös munkának!
|
Aranyszínű gyömbéres mézeskalács
Hozzávalók: • 17 dkg sima Liszt • 1 teáskanál őrölt gyömbér • 6 dkg vaj, darabokra vágva • 10 dkg méz • 1 tojássárgája felverve • 1/2 teáskanál szódabikarbóna • Csipet só
Öszeállítás:
1. A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálba szitáljuk. A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel, vagy robotgéppel is összedolgozhatjuk
2. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, míg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük, csak utána formázzuk!
Cukormáz
Hozzávalók: • 1 evőkanál tojásfehérje • 1 evőkanál citromlé • 7-10 dkg porcukor
A tojásfehérjét és a citromlevel egy tálban összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot és habverővel simára, híg, krémes állagúra keverjük, amíg a máz vékonyan a kanál hátuljára tapad. |
Meseházikó
Hozzávalók:
|
! | • 2 adag aranyszínű gyömbéres mézeskalácstészta • 1 adag díszítő cukormáz • fehércsokoládé pasztillák • színes keménycukorkák • sokféle színes cukorka, zselécukorka
1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Két nagy sütőlapot vékonyan kivajazunk. Papírból kivágunk két 16x7 cm-es téglalapot a tetőnek és két 15x14-es téglalapot a házikó elejének és hátuljának. Az oldalát két 14x7,5 cm-es téglalap adja, amelynek rövidebb oldalához csúcsos tetőrészt illesztünk, ennek magassága 2,5 cm a háromszög csúcsától a téglalap éléig.
2. A gyömbéres mézeskalácstészta felét kinyújtjuk. Kivágunk tizenkét 5x2,5 cm-es téglalapot és a hosszabbik oldalukban rovátkákat vágunk, ezek lesznek a függönyök. A sablonok segítségével kivágjuk a ház részeit. A ház elejéből és oldalából kivágjuk AZ ablakokat, és egy késsel bevagdossuk a kis ajtót: függőlegesen bevonalkázzuk, és kivágunk belőle egy kis szív alakú ablakot. A levágott mézeskalácstésztadarabokat összegyúrjuk és ismét kinyújtjuk, aztán kivágunk belőle egy 23 cm átmérőjű kört.
3. A kivágott mézeskalács elemeket kisütjük, a kisebb darabokat 5, a nagyobbakat kb 15 percig hagyjuk a sütőben, amíg a szélük kezd megpirulni. Öt tíz percig a sütőlapon pihentetjük azután átrakjuk egy rácsra hűlni. Ha kell, a sütemények szélét egyenesre levághatjuk.
| 4. Díszítő cukormázat töltünk egy papír nyomózsákba, majd lecsípjük a zsák végét. A függönyök hosszabb oldalára cukormázat kenünk, és AZ ablakok belsejéhez ragasztjuk a süteményeket úgy, hogy kívülről is jól látszódjon.
5. A ház homlokzatának rövidebb oldalára mázat nyomunk, és derékszögben összerahgasztjuk egy oldalelemmel a mézeskalács alapon. Az aljárhoz még egy adag mázat nyomunk hogy szorosan tartsa. Konzervdobozzal, vagy befőttesüveggel megtámasztjuk a lapokat, amíg a máz megszárad.
6. Összeragasztjuk a másik oldalt a hátsó résszel, és felállítjuk a házat. A felső élekre mázat nyomunk, és a helyére illesztjük a tetőt. Hűvös helyen hagyjuk megszáradni.
7. A tető alsó részére hullámos cukormáz vonalat rajzolunk a nyomózsákkal és beleragasztjunk egy sor csokoládét, ezek fölé újabb hullámos vionalat rajzolunk, és keménycukorkákat teszünk rá. Egymást váltogatva felragasztjuk AZ lédességsorokat, amíg teljesen befedjük a tetőt.
| 8. A tető gerincére csíkot rajzolunk a mázzal, és egy sor félbevágott csokoládépasztillát állítunk bele. A függönyök belső szélét cukorpöttyökkel csipkézzük.
9. Sokféle cukorkával díszítjük a házikót, ezeket bőséges adag cukormázzal rögzítjük. A járdához eltördelt csokoládét ragasztunk AZ alapra. A falakra és a kertbe egyszerű virágformákat rajzolunk, és apró cukorkákat teszünk a közepébe.
|
| | | | |
|
|