 |
Men |
|
| |
 |
Nzeldseim |
|
| |


Segtsetek




DJAIM
KSZNM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JR DJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkdjban
rdemes odafigyelni a legjobbakra.
A vilg legnagyobb kzssgi oldalainak,
a vilghl legjobbjainak jr elismers
djazottjait internetes tmegkultrja, legnagyobb
elismerst kapjanak,felfigyelve gy egymsra.
A szablyok rtelmben:
kiteszem a logt az oldalamon jl lthat helyre,
belinkelem azt a szemlyt, akitl kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
zenetet hagyok a kivlasztott szemlyeknek..
Az n ltalam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatv Blogger djjal
Anna ajndkozott meg.
Nagyon szpen ksznm neki!
A szablyok rtelmben:
kiteszem a lgt
oldalamon, jl lthat helyre,
belinkelem azt a szemlyt, akitl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem ket,s zenetet hagyok
a kivlasztott szemlyeknek .
Kivlasztottaim:

Lady Luntl kaptam
megtisztelt a bartsgval.
Bartsg dj.2008
Ajndkozd meg azt a szemlyt,
aki gy rzed a Bartod,s megrdemli ezt a djat.
Linkeld be azt a szemlyt akitl kaptad,
s azt akit a Bartsgoddal megtisztelsz!
n gy rzem,
az n Leg-Kedvesebb Bartaim!
Jenikm,a Druszm,Mamka,

Anntl Ksznm,hogy
megtisztel a bartsgval.
|
|


|
|
|
Habcseng
Hozzvalk:
• 5 tojsfehrje • 5-5 evkanl kristly- s porcukor • 1 mokkskanl citroml • tetszleges telsznezkek • sznes cukormz a dsztshez
Elksztse:
A tojsfehrjhez hozzadjuk a citromlt, a kristlycukrot, s nagyon kemny habot vernk belle, majd lassan kevergetve belekeverjk a porcukrot. A habot tbb rszre osztjuk, s nhny csepp telsznezkkel klnbz sznekre festjk, egy adagot fehren is hagyhatunk. Nyomzskba tltjk a habokat, s stlapra kt rtegben ksztjk a formkat. A csillagnl gy jrunk el, mint ahogy tg csillagot rajzolunk (egy vonallal). A cseng formknak alul, kzpre nyelvet is rajzolunk. Kb. 100 C-ra elmelegtett stben nem stjk, hanem szrtjuk a habformkat. A kihlt alakzatokat mg sznes cukormzzal is dszthetjk.
Mzeskalcs fenydszek
Hozzvalk:
a tszthoz: • 40 dkg liszt • 15 dkg porcukor • 1-1 mokkskanl szdabikarbna s mzesstmny-fszerkeverk • 5 dkg vaj • 2 tojs • 4 evkanl mz
a kenshez: • 2 dkg vaj • 1 tojs
a dsztshez: ksz cukormzporok vagy porcukor, citroml, telfestk, sznes cukorkk, mandula.
 | Elksztse:
A lisztben elkeverjk a szdabikarbnt, fszerkeverket, porcukrot, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzadjuk a tojst, a mzet, s egynem tsztv gyrjuk. Cipt formlunk belle, letakarjuk, s nhny rra htbe tesszk. Sts eltt lisztezett deszkn fl centi vastagra kinyjtjuk, s klnbz formkkal kiszrjuk.
Vajjal kikent stlemezre rakjuk, nem tl szorosan egyms mell, felvert tojssal megkenjk, s elmelegtett stben 10-15 perc alatt mogyorbarnra stjk. Gzstben ktszerre tudjuk megstni. A stlemezen hagyjuk hlni, majd tompa hegy kssel alnylva leszedjk.
Kszen kaphat cukormzporbl vagy felvert tojsfehrjbl, porcukorbl, citromlbl telsznezkkel klnbz szn cukormzakat ksztnk.
Kentoll vagy konyhai ecset segtsgvel festhetjk be a formkat. Vkony vonalakat gy tudunk rajzolni, hogy zsrpaprbl pici tlcsreket ksztnk, beletltjk a mzat, kicspjk a vgt, s mr rajzolhatunk is vele. (Nem szksges mindegyik figurt sznes mzzal dszteni, megtehetjk pldul, hogy sts eltt mandulaszemeket rakunk a tetejkre.)
 | | |
|
|