|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Banánnal sült karajszeletek
Hozzávalók:
sertéskaraj (szeletelve)
banán
márványsajt (szeletelve)
méz
olaj
só, bors, citromlé, rozmaring
1. A hússzeleteket tegyük olajozott tepsibe, fűszerezzük.
2. A banánokat vágjuk félbe, majd keresztbe, és tegyük a hússzeletekre.
3. Minden húsra tegyünk egy sajtszeletet is, és alufóliával betakarva süssük meg a sütőben, vagy grillen.
.
Sárgarépás, őszibarackos pulykamell
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 hagyma
2-3 sárgarépa
2-3 őszibarack (befőtt, vagy konzerv)
só, bors fűszerkeverék, gyömbér, bazsalikom, rozmaring, szójaszósz
kevés olaj
1. A húst megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, az olajban a megpucolt karikákra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majd kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és lefedve pároljuk.
2. A sárgarépát megtisztítjuk, négybevágjuk, 2-3 cm-es hasábokra daraboljuk, a húshoz adjuk, a vizet, ha elfőtt, pótoljuk.
3. Ha minden megpuhult (kb. 3/4-1 óra), akkor a barackot is hozzáadjuk, szójaszósszal sűrítjük, 5-10 perces rotyogás után tálalhatjuk sült krumplival, vagy rizzsel.
Tormás sonkatekercs Hozzávalók:
20 dkg gépsonka
Töltelék:
2 evőkanál túró
1-2 kiskanál torma
4 evőkanálnyi sajtkrém
morzsolt zsálya
1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a töltelékkel a gépsonkaszeleteket egyenként megkenjük, és felcsavarjuk.
Gesztenyés pulyka:
|
|
Hozzávalók: 1 pulyka 1 kg gesztenye 25 dkg sovány sertéscomb darálva 2 zsemle 2 tojás 1 dl tejföl 10 dkg füstölt szalonna kevés olaj só bors kevés tej |
|
Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfozzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így elokészített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot. Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbore alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetuzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával. Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütobe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a hasüregben levo tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük |
Karácsonyi kacsapecsenye:
|
|
Hozzávalók (kb. 50 db.): 1 kicsi, sovány pecsenyekacsa (1,5-2 kg), 4 nagy, savanykás alma, 3 szem szegfuszeg, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 kg burgonya. |
|
Elkészítés: Az átmosott és lecsurgatott szárnyasról levágjuk a fölösleges, zsíros bort (a püspökfalatnál van boven). Az almát megmossuk, negyedekbe vágjuk, magházát eltávolítjuk. A kacsa hasüregét belülrol sóval jól bedörzsöjük, néhány gerezd almát és egy cikk tisztított vöröshagymát beleteszünk. A kacsa borét apró kockákban egészen a húsig bevágjuk, de ügyeljünk arra, hogy csak a húsig! A vágatokat sóval és fokhagymával bedörzsöljük, majd a kacsát hátára fektetve beletesszük egy tepsibe. Köré rakjuk a megmaradt almagerezdeket és a hagymát, fokhagymát. A szegfuszeget beleszúrjuk egy almadarabba. A kacsa alá öntünk 1 pohár vizet, és alufóliával befedve betoljuk az elomelegített forró sütobe. Bo egy órán keresztül pároljuk közepes lángon, ezután levesszük a fóliát, és a kacsát óvatosan kiemeljük az edénybol, hogy levét leönthessük. A tepsiben hagyjuk az almadarabokat. A megpuhult szárnyast darabjaira vágjuk, a borével felfelé visszahelyezzük a tepsibe. A levérol lekanalazzuk a zsírt (ezt késobb - aki a vonalait nem féltve megengedheti magának - kenyérre kenve elfogyaszthatja), majd a pecsenyelevet visszaöntjük. Közben a héjában megfozött, negyedekre vágott burgonyával körülrakjuk. Mire pirosra sül, addigra a fott burgonya beszívja az íze, már nem zsíros levet, szóval fejedelmi ételt tehetünk az asztalra.
| | | |
|
|