|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Gesztenyepüré-torta
Hozzávalók:
1 kisebb piskótalap
3 csomag gesztenyepüré
2 tábla tej tortabevonó
5 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló
|
Elkészítés: 1,5 csomag gesztenyéből cseresznyeszem méretű golyócskákat formálunk. A másik 1,5 csomag gesztenyét kikeverjük a porcukorral, és kb. 1 dl tejszínnel, puha krémmé. A piskótát megkenjük nagyon vékonyan ezzel a krémmel. Felolvasztjuk a tortabevonót, és a gesztenyegolyócskákat elkezdjük egyenként a csokiba mártva körbe a piskóta szélére rakni, kicsit eltolva, cikkcakk alakban, hogy a következő réteg is megálljon. A csoki jól összeragasztja őket, így nem dől le. Így 3 sort felrakva egy kis tál-szerűséget készítettünk, aminek az alja piskóta, az oldala pedig sok, csokis gesztenyegolyó. Ha kész betesszük a hűtőbe kb. 10 percre, szilárdulni. Felverjük a tejszínt a habfix-szel, jó keményre. A gesztenyés piskóta-tálba belesimítjuk a felét, majd egy sor gesztenyekrémet (annak is kb. a felét), majd megint tejszínhabot. A tetejére krumplinyomón átnyomva a maradék gesztenyekrém kerül. Óvatosan, ütögetve rázzuk rá, mert ilyenkor még elég ragadós. Ha kész, felvágásig mehet a hűtőbe. Hedonisták tálalhatják még tejszínhabbal.
.
Borzaska
Hozzávalók:
20 dkg háztartási keksz
8 dkg Nutella
12 dkg vaj
2 tojássárgája
8 dkg fenyőmag
5 dkg cukor
|
Elkészítés: A szobahőmérsékleten meglágyított vajat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a tojássárgáját, a darált kekszet és a Nutellát. A masszából egy sündisznóformát formázunk, majd megtűzdeljük a fenyőmagvakkal. Tálalásig néhány óráig hűtőben pihentetjük.
|
|
Gyümölcsös tésztakosár
Hozzávalók 10 darabhoz:
A tésztához:
10 dkg porcukor
20 dkg ráma margarin
30 dkg liszt
1 tojássárgája
A töltelékhez:
15 dkg ráma margarin
15 dkg porcukor
ízesítőanyag (ízlés szerint gyümölcslevek)
A díszítéshez:
50 dkg vegyes gyümölcs
A zseléhez:
1 tasak zselatinpor
10 dkg kristálycukor
A csokizáshoz:
20 dkg étcsokoládé
|
Előkészítés: A lisztet átszitáljuk. A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk. A zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd állandó keverés mellett forrpontig melegítjük, amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is felforraljuk, kézmelegre hűtjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: 1. A tésztához való anyagokat gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és vékonyan kibéleljük vele a formákat. A sütőben világos sárgára sütjük. Kihűlés után a formákból kiborítjuk. 2. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a különböző gyümölcslevekkel ízesítjük, majd a kész krémet betöltjük a kihűlt tésztakosárkákba. 3. A tetejüket gyümölcsszeletekkel, gyümölcsdarabokkal díszítjük. Az egészet bevonjuk a kézmeleg zselatinnal, hagyjuk megdermedni. 4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Amikor a zselé megdermedt, a kosarak alját (a tésztás részét) az olvasztott csokoládéba mártjuk.
Görög citromos süti
Hozzávaló: 20 dkg finomliszt 10 dkg gríz 2 kávéskanál szódabikarbóna 1 csipet só 35 dkg cukor 2½ dl joghurt 3 tojás 1 citrom
a tepsi kikenéséhez kevés vaj
A sziruphoz: 2,5 dl víz 25 dkg cukor 1 citrom reszelt héja és leve
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.
A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál, ahova a "száraz" hozzávalók kerülnek, és egy mérőkancsó, ahova pedig a "nedvesek" jönnek. Ezután fogjuk, és a kettő tartalmát fakanállal összekeverjük. Tehát a tálba összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Utána egy mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. A mérőkancsóban lévő hozzávalókat átöntjük a tálba, néhány mozdulattal az egészet összedolgozzuk, aztán a tésztát átkanalazzuk a tepsibe. Betesszük a meleg sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel, és tisztán jön ki belőle, akkor a süti készen van.
Amíg megsül a sütemény, összeforraljuk hozzá a citromos szirupot. A vizet beleöntjük egy fazékba, hozzászórjuk a cukrot, aztán hozzáreszeljük a citromok héját, és átszűrve hozzáadjuk a levüket is. Először takaréklángon addig keverjük az egészet, amíg a cukor fel nem oldódik, majd ha ez megtörtént, erősítünk a lángon, és felforraljuk. 3-4 percen át forrásban tartjuk, aztán levesszük.
Ha a süti megsült, kivesszük a sütőből, sok-sok helyen megszurkáljuk. Legpraktikusabb ha villával teszed ezt, ügyesen. A még meleg sütire rákanalazzuk a citromos szirup felét, aztán lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk, és megint lefedjük a fóliával. Kockára vágva kínáljuk. Mennyei citromos illata van és isteni íze
..............
Francia fatörzs:
|
|
Hozzávalók (kb. 50 db.): 6 tojásos piskóta, 3-4 ek. rum,
A krémhez: 3 tojás, 15 dkg cukor, 2 púpozott evokanál kakaó, 1 narancs lereszelt héja, 20 dkg vaj |
|
Elkészítés: A piskótát zsírozott, lisztezett, nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendore borítjuk. Egy-két evokanál rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük, nehogy késobb, a töltés során megrepedjen. Összetekerve hagyjuk kihulni. Az egész tojásokat habverovel kikeverjük a cukorral meg a kakaóval, belereszeljük a narancshéjat, és goz fölött, habverovel állandóan keverve, suru krémmé fozzük. A gozrol levéve kihutjük, majd hozzáadjuk az elore kikevert vajat. A krém egynegyedét félretesszük. A többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson, és a félretett krémbol "csomókat" rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa. Még szebb, ha a tekercset kétharmad részénél ferdén elvágjuk és Y-alakban illesztjük össze a két részt, hogy levágott faágra emlékeztessen. Legalább egy fél napra jégbe hutjük tálalás elott.
Sajtos rúd:
|
|
Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 kocka margarin (25 dkg) 1 tojás 1 kk. szalalkáli tejben megfuttatva 10 dkg reszelt sajt sóannyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen
A tetejére: 1 tojás 1 kk. köménymag 5 dkg reszelt sajt só |
|
Elkészítés: A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hosszú csíkokat vágunk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal, pici sóval. Forró sütoben, közepes tuznél kb. 1/2 órát sütjük.
| |
| | | |
|
|