Menű
 
Nézelődéseim
 

 

 

 

Segítsetek

 

 

DÍJAIM

 

KÖSZÖNÖM Anna

 

A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!

 


2

Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
 érdemes
odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés 
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb 
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.

A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre, 
belinkelem
azt a személyt, akitől kaptam, 
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat, 
üzenetet hagyok a kiválasztott  személyeknek..

Az én általam javasolt oldalak

//honeyjen-oldala.gportal.hu/

//pro.domo.gportal.hu/

//mamka.gportal.hu/

Lady Luna

Mamka



1

 

A Kreatív Blogger díjjal 
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a  lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt,
akitöl kaptam,
megnevezek 5   weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok 
a kiválasztott személyeknek
 .

 

Kiválasztottaim:

 

Lady Lunától kaptam

 

megtisztelt a barátságával.

 

Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!

 

Jenikém,a Druszám,Mamka,

 


 


 

Annától Köszönöm,hogy

megtisztel a barátságával.


 

 

 

 

 

Add a Startlaphoz

Send this free eCard
Send this eCard !

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Gesztenyepüré-torta

Hozzávalók:
  • 1 kisebb piskótalap
  • 3 csomag gesztenyepüré
  • 2 tábla tej tortabevonó
  • 5 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló

  • Elkészítés: 1,5 csomag gesztenyéből cseresznyeszem méretű golyócskákat formálunk. A másik 1,5 csomag gesztenyét kikeverjük a porcukorral, és kb. 1 dl tejszínnel, puha krémmé. A piskótát megkenjük nagyon vékonyan ezzel a krémmel. Felolvasztjuk a tortabevonót, és a gesztenyegolyócskákat elkezdjük egyenként a csokiba mártva körbe a piskóta szélére rakni, kicsit eltolva, cikkcakk alakban, hogy a következő réteg is megálljon. A csoki jól összeragasztja őket, így nem dől le. Így 3 sort felrakva egy kis tál-szerűséget készítettünk, aminek az alja piskóta, az oldala pedig sok, csokis gesztenyegolyó. Ha kész betesszük a hűtőbe kb. 10 percre, szilárdulni. Felverjük a tejszínt a habfix-szel, jó keményre. A gesztenyés piskóta-tálba belesimítjuk a felét, majd egy sor gesztenyekrémet (annak is kb. a felét), majd megint tejszínhabot. A tetejére krumplinyomón átnyomva a maradék gesztenyekrém kerül. Óvatosan, ütögetve rázzuk rá, mert ilyenkor még elég ragadós. Ha kész, felvágásig mehet a hűtőbe. Hedonisták tálalhatják még tejszínhabbal.

                                       
    .

    Borzaska


    Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 8 dkg Nutella
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg fenyőmag
  • 5 dkg cukor

  • Elkészítés: A szobahőmérsékleten meglágyított vajat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a tojássárgáját, a darált kekszet és a Nutellát. A masszából egy sündisznóformát formázunk, majd megtűzdeljük a fenyőmagvakkal. Tálalásig néhány óráig hűtőben pihentetjük.


     

    Gyümölcsös tésztakosár

    Hozzávalók 10 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg ráma margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojássárgája

  • A töltelékhez:
  • 15 dkg ráma margarin
  • 15 dkg porcukor
  • ízesítőanyag (ízlés szerint gyümölcslevek)

  • A díszítéshez:
  • 50 dkg vegyes gyümölcs

  • A zseléhez:
  • 1 tasak zselatinpor
  • 10 dkg kristálycukor

  • A csokizáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé



  • Előkészítés:
    A lisztet átszitáljuk. A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk. A zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd állandó keverés mellett forrpontig melegítjük, amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is felforraljuk, kézmelegre hűtjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés:
    1. A tésztához való anyagokat gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és vékonyan kibéleljük vele a formákat. A sütőben világos sárgára sütjük. Kihűlés után a formákból kiborítjuk.
    2. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a különböző gyümölcslevekkel ízesítjük, majd a kész krémet betöltjük a kihűlt tésztakosárkákba.
    3. A tetejüket gyümölcsszeletekkel, gyümölcsdarabokkal díszítjük. Az egészet bevonjuk a kézmeleg zselatinnal, hagyjuk megdermedni.
    4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Amikor a zselé megdermedt, a kosarak alját (a tésztás részét) az olvasztott csokoládéba mártjuk.


    Görög citromos süti

    Hozzávaló:
    20 dkg finomliszt
    10 dkg gríz
    2 kávéskanál szódabikarbóna
    1 csipet só
    35 dkg cukor
    2½ dl joghurt
    3 tojás
    1 citrom

    a tepsi kikenéséhez kevés vaj

    A sziruphoz:
    2,5 dl víz
    25 dkg cukor
    1 citrom reszelt héja és leve


    Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.

    A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál, ahova a "száraz" hozzávalók kerülnek, és egy mérőkancsó, ahova pedig a "nedvesek" jönnek. Ezután fogjuk, és a kettő tartalmát fakanállal összekeverjük. Tehát a tálba összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Utána egy mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. A mérőkancsóban lévő hozzávalókat átöntjük a tálba, néhány mozdulattal az egészet összedolgozzuk, aztán a tésztát átkanalazzuk a tepsibe. Betesszük a meleg sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel, és tisztán jön ki belőle, akkor a süti készen van.

    Amíg megsül a sütemény, összeforraljuk hozzá a citromos szirupot. A vizet beleöntjük egy fazékba, hozzászórjuk a cukrot, aztán hozzáreszeljük a citromok héját, és átszűrve hozzáadjuk a levüket is. Először takaréklángon addig keverjük az egészet, amíg a cukor fel nem oldódik, majd ha ez megtörtént, erősítünk a lángon, és felforraljuk. 3-4 percen át forrásban tartjuk, aztán levesszük.

    Ha a süti megsült, kivesszük a sütőből,  sok-sok helyen megszurkáljuk. Legpraktikusabb ha villával teszed ezt, ügyesen. A még meleg sütire rákanalazzuk a citromos szirup felét, aztán lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk, és megint lefedjük a fóliával.
    Kockára vágva kínáljuk. Mennyei citromos illata van és isteni íze

    ..............

    Francia fatörzs:

    Hozzávalók (kb. 50 db.):
    6 tojásos piskóta,
    3-4 ek. rum,

    A krémhez:
    3 tojás,
    15 dkg cukor,
    2 púpozott evokanál kakaó,
    1 narancs lereszelt héja,
    20 dkg vaj

    Elkészítés:
    A piskótát zsírozott, lisztezett, nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendore borítjuk. Egy-két evokanál rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük, nehogy késobb, a töltés során megrepedjen. Összetekerve hagyjuk kihulni. Az egész tojásokat habverovel kikeverjük a cukorral meg a kakaóval, belereszeljük a narancshéjat, és goz fölött, habverovel állandóan keverve, suru krémmé fozzük. A gozrol levéve kihutjük, majd hozzáadjuk az elore kikevert vajat. A krém egynegyedét félretesszük. A többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson, és a félretett krémbol "csomókat" rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa. Még szebb, ha a tekercset kétharmad részénél ferdén elvágjuk és Y-alakban illesztjük össze a két részt, hogy levágott faágra emlékeztessen. Legalább egy fél napra jégbe hutjük tálalás elott.

    Sajtos rúd:

    Hozzávalók:
    60 dkg liszt
    1 kocka margarin (25 dkg)
    1 tojás
    1 kk. szalalkáli tejben megfuttatva
    10 dkg reszelt sajt
    annyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen

    A tetejére
    :
    1 tojás
    1 kk. köménymag
    5 dkg reszelt sajt

    Elkészítés:
    A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hosszú csíkokat vágunk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal, pici sóval. Forró sütoben, közepes tuznél kb. 1/2 órát sütjük.

                  


    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.