|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Csirkemelles-zöldséges leves
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 hagyma
5-6 sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 zeller
4-5 kisebb gomba
só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, kurkuma
1/2 kk pirospaprikakrém
levesbe való tészta
1. A csirkemellet megmossuk, egy lábos vízben feltesszük főni, a hagymát és a többi zöldséget is megpucoljuk, és a levesbe tesszük, fűszerezzük.
2. Ha a hús megpuhult (kb. 1-1,5 óra), kiszedjük, lecsontozzuk, félretesszük, a levesbe belefőzzük a tésztát, és tálaljuk a forró levest a főtt zöldségekkel együtt.
3. A húst kicsit megpirítva egy serpenyőben, kakukkfűvel fűszerezve második fogásként is tálalhatjuk, krumplipürével, rizzsel, főzelékkel, de friss kenyérrel, mustárral is finom.
.Marhahús leves Hozzávalók:
50-60 dkg marhahús
1 hagyma
5-6 sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 zeller
só, bors, babérlevél, szerecsendió, kurkuma
1/2 kk pirospaprikakrém
1. A húst megmossuk, egy lábos vízben feltesszük főni, a hagymát megpucoljuk, a hús mellé tesszük, a többi zöldséget is megpucoljuk és a levesbe tesszük.
2. Fűszerezzük, és kivárjuk amíg megpuhul a hús (kb. 2-2,5 óra), közben ha a zöldségek hamarabb megpuhulnak, azokat kiszedjük egy tálra.
3. Ha a hús is megpuhult, kiszedjük, felszeleteljük, a levesbe belefőzzük a tésztát, és tálaljuk a forró levest a főtt zöldségekkel együtt.
Lábadozó betegeknek különösen ajánlott.
Őszibarack leves Hozzávalók:
őszibarack (fagyasztott, vagy konzerv is jó)
1 ek liszt
2-3 ek cukor
fahéj, szegfűszeg
1. Az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, lábasba tesszük, felöntjük vízzel, feltesszük főni, beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, közben kikeverjük a lisztet a cukorral, kevés vízzel, forráskor hozzáöntjük a leveshez, 2-3 percig hagyjuk a lángon, majd levesszük és kész.
Pulykamellragu leves Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfilé
1 vöröshagyma
1/4 póréhagyma
2-3 krumpli
20 dkg mirelit zöldségkeverék (brokkolis)
só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, garam masala (indiai fűszerkeverék), kevés olaj
1/2 kk pirospaprikakrém
1/2 pohár tejföl + 1 ek liszt
1. A pulykamellet megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
2. A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, kevés olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, hozzátesszük a húst, minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, 2 ujjnyi vizet alkalmanként aláöntünk, hogy ne égjen oda, fűszerezzük, lefedve pároljuk.
3. Ha megpuhult a hús és a krumpli, hozzátesszük a mirelit zöldséget, majd felöntjük annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, ellepje a dolgokat.
4. A levest ízesíthetjük paprikakrémmel, vagy kicsit besűríthetjük, ha tejföllel elkevert lisztet öntünk hozzá kevergetés közben.
Halászlé:
|
|
Hozzávalók (kb. 50 db.): 35 dkg ponty, 35 dkg harcsa, 30 dkg kecsege színhús, 30 dkg süllo, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, vagy ennek megfelelo mennyiségu lecsó, pirospaprika, só. |
|
Elkészítés: Lényeges, hogy a halászlét többféle halból fozzük, mert a különbözo halak íze adja meg a leves igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat külön lábasban fozzük karikára vágott vöröshagymával. Ha a víz forrni kezd, meghintjük édes és eros paprikával, sóval, és kb. egy órán át fozzük. Utána ezt a levest átszurjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a zöldpaprikát, paradicsomot és 20 perc alatt készre fozzük. A halászlét fozés közben nem szabad kavarni, csak rázogatni. Akkor jó a halászlé, ha az edénybol fölszálló goztol kezünk összetapad.
|
| | |
|
|